WelkomArchief nieuws2016

Kinderconcert: muzikaal theater Peter en de wolf

Muziekvereniging de Vecht speelt met succes Peter en de wolf

Zondag 30 oktober was de kleutergymzaal van basisschool CSV Ridderhof door muziekvereniging de Vecht even omgetoverd tot een spannend bos. Hier vertelde Lisa Wade voor twee volle zalen het verhaal Peter en de Wolf. Het publiek werd meegenomen in een verhaal waarbij alle personages werden vertolkt door de instrumenten. Peter, het vogeltje, grootvader, de eend, de jagers en de wolf, ze kwamen allemaal voorbij. Lisa had van tevoren iedereen de opdracht gegeven om de fantasieknop aan te zetten en zo zag iedereen het spannende verhaal aan zich voorbij komen. Hoe Peter vroeg in de ochtend ging wandelen. De ruzie tussen de eend en het vogeltje. De kat die het vogeltje wilde vangen en opa die boos was dat Peter zomaar was weggelopen, want wat zou er gebeuren als de wolf langs kwam? En toen, toen kwam de wolf en at zo de eend op! Peter had het gezien en klom via de tuinmuur een boom in. Samen met het vogeltje verzon hij een plan en met een touw wist hij de wolf aan zijn staart te vangen. En hebben jullie ook de eend nog horen kwaken in de buik van de wolf? De leden van het orkest vonden het geweldig dat er zoveel kinderen, ouders en grootouders kwamen luisteren en hebben ervan genoten. Nu gaat muziekvereniging de Vecht hard oefenen voor het galaconcert van 18 maart 2017. Voor die tijd kunt u ons natuurlijk nog horen bij de intocht van Sinterklaas en op kerstavond! Heeft ons concert u of één van uw kinderen geïnspireerd? We kunnen altijd nog nieuwe leden gebruiken. En vanaf de leeftijd van ongeveer 8 jaar kunnen kinderen prima een instrument gaan leren bespelen. Muziekvereniging de Vecht heeft diverse huurinstrumenten en kunnen u in contact brengen met gediplomeerde docenten in de regio.

De Vecht start in januari met Ouder - Kind lessen. Samen muziek maken met je kind? Hoe gaaf is dat. Binnenkort valt er een flyer bij u in de bus met de benodigde informatie. Kunt u niet wachten? Stuur een mail naar muziekles@muziekverenigingdevecht.nlBrugconcert en floating diner

Floating diner op herhaling bij brugconcert
Het brugconcert editie 2016 is weer succesvol afgesloten. Helaas regende het 's middags toen het opleidingsorkest hun optreden gaf. Gelukkig konden we in de school terecht en kon het orkest toch hun vrolijke klanken laten horen. Simon Westveen had weer mooie nummers ingestudeerd met het opleidingsorkest en de volle tribune met publiek genoot met volle teugen van oa Pirates of the Caribbean, Toreador song, Can-can, the incredibles, circle of life en nog veel meer.

Gelukkig was het weer droog toen het floating diner van start ging. Voorzitter Bert van Wijk had al enkele ongeruste deelnemers moeten geruststellen, dat het eten hoe dan ook door zou gaan! Maar nadat ook de laatste gast aan boord was kon het gezelschap van 30 gasten vertrekken. Schipper Jan manoevreerde behendig het lange ponton de Vecht op richting Nigtevecht. En gastvrouwen Judith en Nicole zorgden ervoor dat het de gasten aan niets ontbrak. Het diner werd onderweg per boot bezorgd en na verloop van tijd ging zelfs de zon schijnen. De muzikale toegift van de dwarsfluit dames viel ook erg in smaak.

Rond 20.00 uur stroomde de kade vol met nieuwsgierig publiek, want wat had de Vecht dit jaar in petto?
Dirigent Erik Kluin maakte zijn debuut bij het ondertussen traditionele brugconcert. Muziekvereniging de Vecht speelde dit jaar samen met LFO uit Loenen aan de Vecht. De jonge en enthousiaste zangeres Maureen Vink viel zeker in de smaak bij het publiek, en zij bracht vele bekende nummers ten gehore, zoals: het dorp, de zee, Vivre, Mag ik dan bij jou, Suzanne, iedereen is van de wereld.
Zo is editie 2016 van het brugconcert 2016 weer afgesloten, op naar editie 2017! Muziekvereniging de Vecht heeft nu zomervakantie, maar eind augustus starten de repeities weer. Want 30 oktober staat de volgende activiteit weer op het programma: het kinderconcert. Ouders, opa's en oma's zet deze datum vast in uw agenda, want het belooft weer iets bijzonders te worden!Galaconcert 19 maart 2016

De Vecht in alle Staten.
Zaterdagavond 19 maart was de Grote Nicolaas kerk in Vreeland goed gevuld met publiek voor het jaarlijkse galaconcert van muziekvereniging de Vecht. Het orkest stond onder leiding van dirigent Erik Kluin. Er was een afwisselend programma te horen
in het teken van Amerikaanse muziek. Bijvoorbeeld de ontroerende fimmuziek uit 'Dances with Wolves'. Maar ook de oorsprong van de filmkunst kwam aan bod in de muziek uit de films van Charlie Chaplin. En wat te denken van de vette bigband klanken van Frank Sinatra.

Als kers op de taart was er deze avond een fantastisch solo optreden van Jeroen Botma. Jeroen is trompettist van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Het laatste gedeelte van de avond mochten een aantal jonge leden van de Vecht hun debuut maken. Cedric, Frederike, Tim, Kamiel en Famke namen plaats tussen de overige orkestleden en speelde met zichtbaar plezier mee.

Foto's
Printerversie