WelkomArchief nieuws2015

Sinterklaas 2015

Zaterdag 21 november 2015 speelde Muziekvereniging de Vecht bij de intocht van Sinterklaas. Gelukkig stopte het met regenen vlak voordat de boot aankwam! De kinderen zongen weer uit volle borst met ons mee!Poppenkastconcert

Op 15 november heeft muziekvereniging de Vecht een prachtig debuutconcert gegeven olv de nieuwe dirigent Erik Kluin. De zaal in CSV Ridderhof was compleet uitverkocht en prachtig om te zien hoe enthousiast de kinderen opgingen in het spel van Jan Klaassen (Jan Corstjens) en Katrijn (Françoise Kooijmans) en de mysterieuze gast (Oscar Geitenbeek). Het was weer een spectaculaire muziek theatershow, waarbij ook de ouders, opa's en oma's met volle teugen van genoten.

Foto'sBrugconcert 2015

20 juni: Brugconcert
Zowel het opleidingsorkest als de harmonie hebben hun muziek laten horen vanaf het ponton op de Vecht. Op de kade (Duinkerken) langs de Vecht was het druk en het publiek genoot met volle teugen! Muziekvereniging de Vecht zou de Vecht niet zijn als ze niet weer met iets nieuws kwamen en ditmaal kon het publiek in de weken voor het brugconcert kiezen uit 40 nummers en de top 5 was vanavond te horen. Deze avond had ook nog een treurige zijde, want het was tevens het afscheidsconcert van onze dirigent Gerhart Drijvers.

Aan het eind van de middag kwam ook een leuke groep publiek luisteren naar het opleidingsorkest. Het opleidingsorkest speelde een gevarieerd programma met oa Rolling in the deep, Happy, skyfall, Disney, Bohemian Rhapsody, Sexy als ik dans en nog veel meer.... En hier was het hoogtepunt toen het nummer Happy werd gespeeld en er een kersvers bruidspaar langs kwam varen en de hele van Leer brug vol stond met genodigde van het bruidspaar. Wat een timing van de Vecht!

Tussen de bedrijven door werd er ook nog een floating diner georganiseerd. Dertig dorpsbewoners gingen dineren op een varend ponton en kregen tussendoor ook nog een musicale verrassing. Het floating diner werd zeer enthousiast ontvangen en wie weet wordt dit een vast onderdeel van het brugconcert.Hollandse Meesters

21 maart Hollandse Meesters
Bij Hollandse Meesters denken we meestal aan Hollandse beeldhouwers, architecten en kunstschilders zoals Johannes Vermeer, Frans Hals en Rembrandt van Rijn. Maar ook onder de Nederlandse componisten bevinden zich een paar Hollandse Meesters. Onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers heeft het harmonieorkest op zondag 21 maart in de Grote Kerk in Vreeland werken gespeeld uit diverse periodes van de Nederlandse muziekgeschiedenis. Van ‘Danserye’ uit de vroeg 16e eeuw tot de minimal music van Louis Andriessen en veel daartussen in.
Als bijzondere gast speelde meestersaxofonist Arno Bornkamp (oa Aurelia Saxofoonkwartet) samen met De Vecht het Saxofoonconcert van Nederlandse componist Henk Badings. Het was een bijzonder mooi concert die helaas een veel te laag bezoekersaantal trok.

Foto'sTheater on tour in Breukelen

Zaterdag 14 maart speelde ons Opleidingsorkest in de Pauluskerk in Breukelen.
Eigenlijk zou het kinder Metropole orkest spelen, na het succes van 2014. Maar de strijkers zijn druk voor een optreden in Belgie. Zodoende nu alleen met alle blazers die ook in het Metropole orkest mee hebben gespeeld. Bart Zeldenrijk maakte zijn debuut op het drumstel en Cedric VandenBerge speelde met flair een solopartij!
De kerk was goed gevuld met publiek die konden genieten van een spetterend optreden van de jeugdige muzikanten. De leiding was in handen van de altijd enthousiaste Simon Westveen.
www.theaterontour.nl

Foto's
Printerversie