WelkomArchief nieuws2013

Poppenkastconcert

Jan Klaassen en de gouden dirigeerstok
Op zondag 1 december 2013 heeft Muziekvereniging De Vecht het vervolg op Jan Klaassen en de zangwedstrijd gepresenteerd.
Sporthal De Blijk in Nederhorst den Berg werd omgetoverd tot een echte theaterzaal voor de spectaculaire en interactieve Poppenkastconcerten van De Vecht. In een levensgrote poppenkast speelde Jan Klaassen en Katrijn het spiksplinternieuw verhaal: Jan Klaassen en de gouden dirigeerstok.

Jan Corstjens speelde Jan Klaassen en we zagen Françoise Kooijmans als Katrijn. Theo, de verloren broer van Jan Klaassen, werd vertolkt door Oscar Geitenbeek.
Dirigent Gerhart Drijvers en het harmonieorkest van De Vecht zorgde voor de muziek bij het verhaal.

Jan Klaassen was uitverkoren om de gouden dirigeerstok te overhandigen aan de dirigent van het beste orkest van Nederland. Dan blijkt het een hele klus om een toespraak te houden voor Jan Klaassen. Gelukkig is de verloren broer Theo een prima hulp, alhoewel Theo eigenlijk niet zo lief blijkt te zijn! Jan Klaassen belandt zelfs in de gevangenis, maar gelukkig grijpt Katrijn in en komt alles weer goed. De kinderen mochten meedansen bij het laatste lied en na afloop van het spannende verhaal konden alle kinderen met Jan Klaassen, Katrijn en Theo op de foto in de poppenkast.

Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Rabobank Coöperatiefonds.Kinder Metropole Orkest

De jeugdleden van het opleidingsorkest spelen mee in het nieuwe kinder Metropole orkest. Ongeveer 45 strijkers en blazers samen in één orkest, een heel apart geluid. Op zaterdag 30 november hebben zij olv van dirigent Simon Westveen een geweldig eerste optreden gegeven met de volgende nummers:
- Main Title uit ‘Band of Brothers’
- Pirates of the Caribbean: the Curse of the Black Pearl
- Skyfall - Adèle
- Goldfinger
- Rolling in the Deep – Adèle
De overvolle zaal in het Web was super enthousiast. In 2014 zullen er in Vreeland en Breukelen nog 2 concerten gegeven worden.

Sinterklaas intocht

Zaterdag 23 november kwam Sinterklaas met al zijn Pieten weer aan in Vreeland. Het zonnetje scheen heerlijk en op Duinkerken zag het 'zwart' van de kinderen en ouders die vol verwachting stonden te wachten. Muziekvereniging de Vecht zorgde voor toepasselijke vrolijke muziek. Nadat de Sint op de kade al veel kinderen een handje had gegeven en iedereen voorzien was van een handje pepernoten verplaatste het gezelschap naar het dorpshuis. Ook hier heeft de muziekvereniging nog een aantal Sinterklaas nummers gespeeld. Een geslaagde middag en de kinderen van Vreeland kunnen de schoen weer zetten.Brugconcert

Brugconcert Swing & Sing

Op 29 juni is het brugconcert van muziekvereniging De Vecht gehouden onder de titel Swing & Sing een afwisselend programma vol swingende nummers en lekkere meezingers: klassiek, musical, pop en swing.
Het publiek genoot met volle teugen van het concert, fris maar droog weer en zelfs het zonnetje liet zich zien.Voorspeelavond

VOORSPEELAVOND
Op donderdagavond 30 mei hebben de leerlingen van Rob van Bijnen, Guilietta en Simon Westveen tijdens een voorspeelavond aan het publiek laten horen wat zij hebben geleerd op saxofoon, klarinet, dwarsfluit, trompet, trombone, euphonium en bas.
Het opleidingsorkest van Muziekvereniging De Vecht gaf afsluitend nog een klein concert.


Nieuw talent: Anne Zeldenrijk

Optreden opleidingsorkest in feesttent Loenen

Zaterdag 4 mei heeft het opleidingsorkest een optreden gegeven in de feesttent op het Doude van Troostwijkplein in Loenen aan de Vecht. Jammer genoeg was er nog niet zoveel publiek aanwezig, maar de meegekomen fanclub heeft van het optreden genoten.

Optreden koninginnedag 2013Jubileum gala concert

Byrd, Beatles & Beyond
Na een periode van veel repeteren was het dan op zaterdag 26 januari eindelijk zover. Met een op Groot-Brittannië geïnspireerd concert vierde De Vecht uit Vreeland haar 90e verjaardag. Het publiek was massaal toegestroomd naar de mooie St. Nicolaaskerk in Vreeland om dit met ons mee te vieren. Na een kort welkomstwoord van voorzitter Bert van Wijk en een verrassingsboeket voor jubilaris Teus Mooij (40 jaar lid van de vereniging) begon De Vecht het concert spetterend met The Dam Buster March van Eric Coates. Na de William Byrd Suite en Salut d’Amour was het tijd voor hét spektakel stuk van de avond, Hornconcerto opus. 11 van Paul Patterson. De componist was voor de officiële wereldpremière van het hoornconcert in deze bezetting vanuit Londen naar Vreeland afgereisd. De Vecht onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers begeleidde de solist van de avond, hoornist Martin van de Merwe, die een excellente vertolking van het stuk ten gehore bracht. Anders dan wat het publiek van De Vecht gewend is, maar bij zowel orkest als publiek in de smaak vallend en een overweldigende ovatie volgde. Ook in het overbekende Londonderry Air (Danny Boy) was de hoofdrol weggelegd voor een briljant spelende Martin van de Merwe. Met een heuse Beatlemania en een echte Proms klassieker werd het feestconcert afgesloten.

Een stukje geschiedenis van de muziekvereniging is te lezen in het krantenartikel uit AD Utrechts Nieuwsblad van 24 januari.
Printerversie