WelkomArchief nieuws2007

Kerstavond

Op Kerstavond trok muziekvereniging De Vecht weer door het dorp heen om op verschillende plekken in het dorp kerstliedjes ten gehore te brengen. Dit jaar hadden wij veel publiek en vooral op de Jan van Nassaustraat en het Maartenplein was het gezellig druk! Op het Maartenplein verzorgde de familie Winnik de warme chocolademelk.

Sprookjes Kinderconcert

Het Sprookjes kinderconcert van zondagmiddag 4 november was een groot succes! De gymzaal in Vreeland was verbouwd tot een sprookjesachtige omgeving waar Muziekvereniging De Vecht onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers sprookjesachtige nummers ten gehore bracht.
Vele kinderen en ouders genoten van de muzikale klanken en van de vertellers Iris van der Made, Arnold Gelderman en Frits Overbeek.Schuif van trombone weer boven water

Tijdens onze boottocht van 9 juli was de schuif van Teus zijn trombone in de Vecht verdwenen. Wij waren ervan uitgegaan dat we deze schuif kwijt waren, maar de vrijwillige brandweer van Loenen zag het als een uitdaging om de schuif tijdens de oefenavond te gaan opduiken.

Vrijdagavond 20 juli rond 20.00u heeft de brandweer gedoken in de Vecht ter hoogte van hotel De Nederlanden, opzoek naar de schuif van Teus zijn trombone. Net voorafgaand aan de komst van de duikploeg was er een schoorsteenbrand ontstaan aan de Voorstraat, exact ter hoogte van de plek waar men ging duiken. De overige teams van de brandweer kwamen met het nodige licht en geluid het dorp binnenrijden, op weg naar die schoorsteenbrand. Het was dus een drukke en onrustige bedoeling midden in Vreeland, wat deze duikactie toch wel een bijzonder tintje gaf.
Terwijl de teams aan de overkant de schoorsteenbrand onder controle probeerden te krijgen (wat gelukkig redelijk goed lukte), ging de eerste duiker het water in. Teus had aangewezen waar de schuif ongeveer zou kunnen liggen. De kans dat de schuif gevonden zou worden was zeer klein, aangezien er al de nodige boten door de Vecht waren gevaren vanaf 9 juli. Toch kwam de eerste duiker na nog geen halve minuut alweer boven water met de schuif in zijn hand! De schuif is (zoals het zich laat aanzien) nog helemaal heel en Teus heeft er een leuke schoonmaakklus aan, voordat hij weer kan gaan spelen op zijn trombone.
De duikers zijn verder gegaan met de oefening, terwijl men aan de overkant de schoorsteen aan het demonteren en schoonmaken was. En Teus heeft heel wat omstanders mogen uitleggen wat het duikteam nu aan het doen was bij een schoorsteenbrand...
Met dank aan de duikploeg van de vrijwillige brandweer Loenen!

Boottocht 9 juli

Ter afsluiting van het seizoen 2006/2007 heeft muziekvereniging De Vecht traditiegetrouw een boottocht gemaakt door Vreeland over de Vecht. Dit jaar was men te gast op de tjalk 'Exempel', met als schipper Peter Nagtegaal.
Het was een gezellige avond waarbij de alcoholische versnaperingen (in tegenstelling tot de repetities) ook tijdens het spelen genuttigd mochten worden. Er staan enkele foto's van deze avond op de site.

Uitvoering AMV leerlingen

Op zondagmiddag 1 juli stond er alweer een ander evenement op de agenda.
De Algemene Muzikale Vorming leerlingen presenteerde zich in het dorpshuis.
Zij lieten horen en zien wat ze het afgelopen jaar geleerd hebben.
De zaal zat vol enthousiaste en trotse ouders.
Daarna gaf het leerlingen orkest onder leiding van Simon Westveen een mini concert.
Met de liedjes van K3, de Samson Rock en Bambi werd het een waar meezing spektakel.
Na de uitvoeringen was er een informatie markt,
waar geïnteresseerde ouders informatie konden krijgen over het nieuwe AMV en muziekles seizoen.

Het vijfde brugconcert

Op zaterdagavond 28 juni jongstleden heeft 'De Vecht' wederom een spetterend concert gegeven bij de 'Van Leerbrug' in Vreeland.
Dit keer in samenwerking met harmonieorkest 'Arti' uit Alphen aan de Rijn, een zanggroep uit Velsen en twee zangsolisten.
Het was tot vlak voor het concert spannend of de weergoden ons goed gezind zouden blijven.
Het bleef droog en de kade stroomde vol met muziekliefhebbers.
Het concert dat voor de vijfde keer plaatsvond en dus haar lustrum vierde was voor iedereen weer een daverend succes.Spelen op de molen

2007 is het jaar van de molen. In samenwerking met de Anjeractie resulteerde dit in een uitnodiging van de molenaar van korenmolen De Ruijter om als vereniging op de molen te komen spelen.
De Vecht heeft op zaterdag 2 juni enkele marsen laten horen vanaf de molen. Helaas was er in het begin wat weinig publiek, maar laten kwamen er gelukkig toch redelijk wat mensen op de klanken van De Vecht af.

Highlights uit de klei

Ondanks het goede weer werd het concert 'Highlights uit de klei' van zaterdagavond 14 april 2007 zeer goed bezocht. Het aanwezige publiek kon onder anderen genieten van het harmonieorkest onder leiding van Gerhart Drijvers. Het was voor Gerhart zijn eerste concert met muziekvereniging De Vecht en hij heeft gelijk laten horen hoeveel muzikaliteit hij uit het orkest heeft weten te halen.
Na een spetterende opening met 'Soldaat van Oranje', werden voor de pauze onder anderen 'Dromen zijn bedrog' van Marco Borsato (gearrangeerd door Gerhart Drijvers zelf) en 'Leafde', uit de musical Nynke, ten gehore gebracht.
Na de pauze nam het leerlingenorkest (onder leiding van Simon Westveen) plaats en speelde enkele passages uit de musical 'King Arthur'. Na het vrolijke 'Samsonrock' (inderdaad, van Samson en Gert) sloot men af met 'Ding a dong'.
Hierna was het tijd voor de 'special act' van de avond: de ladyspeaker Iris van de Made nam de microfoon nu ter hand om twee stukken mee te zingen met het harmonieorkest, te weten: 'De Zee' van Trijntje Oosterhuis en 'Heaven' van Do (Dominique Verhulst). Haar zangkunsten konden op veel sympathie van het aanwezige publiek rekenen.
De avond werd afgesloten met het indrukwekkende werk 'Rapunzel'.
Printerversie