WelkomArchief nieuws2008

Sinterklaas in Vreeland

Ook dit jaar was Muziekvereniging De Vecht weer present bij de intocht van Sinterklaas. Op 22 november verwelkomden de Vreelanders de goedheiligman, die zijn boot afmeerde voor Hotel De Nederlanden. Vanaf daar ging hij te voet naar de -hoe toepasselijk- Sint Nicolaaskerk, waar de kinderen de Sint een hand konden geven en wat lekkers meekregen.
Zowel op de kade aan de Duinkerken als op het Kerkplein bracht De Vecht weer de bekende Sinterklaasliedjes ten gehore.

De Sint kon het waarderen, want de vereniging kreeg op maandagavond 1 december, tijdens de repetitie, zelfs bezoek van een Piet. Sint kon helaas niet aanwezig zijn, maar gelukkig had Piet wat spullen kunnen lenen van de Sint, waardoor onze dirigent Gerhart Drijvers even promoveerde tot een ware 'hulp-Sinterklaas'. Samen met Piet las hij een gedicht van de Rijmpiet voor, waarin alle gebeurtenissen van De Vecht van het afgelopen jaar aan bod kwamen.Kidz Sing A Long

Vreeland, Nigtevecht - Het succes van het kinderconcert was vorig jaar zo groot, dat muziekvereniging De Vecht uit Vreeland besloot om ook dit najaar de jeugd met een speciaal concert te verrassen. Tijdens de regenachtige zondagmiddag 26 oktober wachtte de muzikanten in de geblindeerde sportzaal in Vreeland een grote schare kinderen, maar ook veel ouders en grootouders maakten van de gelegenheid gebruik om het ‘Kids Song A long concert’ bij te wonen. Er lagen al de nodige kleden en kussens op de grond, maar menigeen nam een eigen kussentje of knuffel mee. Dirigent Gerhart Drijvers zweepte het enthousiasme van de muzikanten nog eens extra op en verteller Erik Kuperus en zangeres Iris van de Made zorgden voor een uitstekende presentatie. Tijdens de romantische nummers lagen de kleintjes op de kussens te dromen, maar tijdens een kozakkendans begonnen de meeste jonge fans al flink te swingen en te klappen. Het jonge volk ging helemaal los bij de nummers van K3, Kinderen voor kinderen en kabouter Plop. Na het enerverende uurtje swingen werden de instrumenten en attributen ingepakt, want het concert begon in het Nigtevechtse Dorpshuis van voren af aan. Ook hier oogsten de muzikanten en medewerkende veel succes, maar bleef het aantal bezoekers helaas bij 60 personen steken. De tam-tam zal vast zijn werk doen, zodat het volgende kinderconcert ook in dit Vechtdorp bij veel meer ouders, grootouders en bovenal kinderen hoge ogen zal gooien.

Muziekvereniging De Vecht op Castle VIP Fair

Na het spectaculaire Brugconcert in Vreeland en het Raadhuispleinconcert in Alphen a/d Rijn was De Vecht afgelopen zondag in Nederhorst den Berg.
Op uitnodiging van de organisatie van de Castle VIP Fair verzorgde het harmonieorkest van De Vecht daar een bijzonder concert. Gezeten op de trappen van kasteel “De Nederhorst” bracht het orkest onder leiding van Gerhart Drijvers een gezellig en voor iedereen herkenbaar programma. In de zonovergoten tuinen van het kasteel klonken onder meer de klanken van Andrew Lloyd Webber, Supertramp, The Beatles, Joe Cocker en Robbie Williams.
Lijkt het je leuk om mee te spelen bij zulke bijzondere en leuke concerten, aarzel dan niet en kom op maandagavond om 20.00 uur naar het Dorpshuis om te kijken of zelfs al mee te spelen. Meer informatie over het meespelen is te vinden op deze website.Muzikaal bezoek vanaf het water

Het komt niet vaak voor dat wij een lid mogen feliciteren met zijn 35-jarig lidmaatschap. Begin dit jaar was het echter zover: Teus Mooij is 35 jaar lid van Muziekvereniging De Vecht. In ditzelfde jaar ging hij ook met pensioen en gaf daarom een klein feestje thuis. Als muziekvereniging konden wij dit uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan, dus hebben we Teus (en al zijn gasten) verrast met een kleine serenade vanaf het water.

Brugconcert 2008

In een heerlijke warme avondzon kon het in grote getale toegestroomde publiek zaterdagavond 28 juni genieten van het inmiddels bekende Brugconcert. Ook waren er vele toeschouwers uit omliggende dorpen naar Vreeland gekomen om te genieten van de muziek. De kade was goed gevuld. Muziekvereniging De Vecht trad voor de tweede keer in successie op met Harmonieorkest Arti uit Alphen aan de Rijn. Het concert duurde anderhalf uur non-stop. Op het programma stonden veel bekende nummers uit musicals en poprepertoire. Het grote orkest trapte af met een swingend ‘Saturday Night Fever’, om vervolgens neer te strijken in de nachtclubsfeer van Chicago.
Daarna trad zangeres Iris van der Made voor het voetlicht met het schitterende ‘Sailing’ Vele mooie muziekwerken en songs volgden. Mede door het mooie samenspel van harmonieorkest en zang werd het een intieme avond waar het publiek zichtbaar van genoot. Uiteindelijk werd er spectaculair afgesloten met een compilatie van Robbie Williams, met de klinkende titel ‘Let me entertain You’
Als verrassing ontvingen alle leden van Arti een zak engelse drop. Dit omdat het orkest binnenkort afreist naar Londen voor een concertreis.
Het was een zeer geslaagde muzikale avond. Volgend jaar vindt brugconcert nummer 7 plaats. Mocht u het gemist hebben zorg dat u er dan bij bent.Koninginnedag 2008

Ook op Koninginnedag 2008 was muziekvereniging De Vecht weer zichtbaar aanwezig! Om 8.30 werd door vier leden het dorp wakker geblazen vanaf de kerktoren. Aansluitend, bij het gezamelijk ontbijt, speelden enkele leden het Wilhelmus.
Bij de optocht gingen de muzikanten - verkleed naar het thema Landelijk Vreeland - de optocht voor op de kar.

Afsluiting AMV seizoen 2007/2008

Op donderdag 24 april hadden de AMV 1 leerlingen hun laatste les. Hiermee werd het seizoen 2007/2008 afgesloten. Alle kinderen ontvingen met trots een certificaat.

Op 12 april j.l. hebben ze met succes een uitvoering geven tijdens het ‘spring concert” van de muziekvereniging. Wij danken alle AMV leerlingen voor hun deelname aan dit muzikale jaar.Spring

Zaterdagavond 12 april heeft Muziekvereniging De Vecht een lenteconcert gegeven, met het toepasselijke thema SPRING. Het orkest onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers speelde onder anderen All in the april evening en de Bloemenwals, waarmee het thema SPRING duidelijk naar voren kwam. Dit werd nog versterkt door de kleurig gekleede muzikanten.
Na de pauze hebben de AMV leerlingen hun vorderingen aan het aanwezige publiek getoond. Naast het zingen van enkele liedjes hebben ze ook - spelende op trommels en xylofoons - met het harmonieorkest enkele liedjes uitgevoerd.Opening Servicepunt Rabobank Vreeland

Muziekvereniging De Vecht werd vrijdag 28 maart uitgenodigd om de opening van het nieuwe virtuele servicepunt van Rabobank Vreeland te openen.
Bij dit servicepunt kunnen klanten, naast geld pinnen, ook videoafspraken maken met adviseurs van de bank.
De oudste klant van de Rabobank Vreeland had de eer om deze digitale dienst te openen.
Na de feestelijke openingsactiviteit volgde een grote verassing voor de muziekvereniging.
De vereniging ontving in het kader van de opening een cheque van € 1500,-. Dit omdat de vereniging een zeer belangrijke functie vervuld in de Vreelandse gemeenschap. Deze cheque komt zeker ten goede aan alle muzikale plannen die de vereniging heeft.Geslaagd optreden in Loenen

Op dinsdagavond 25 maart gaf een delegatie van 12 muzikanten korte optredens in diverse restaurants in Loenen aan de Vecht.
Dit alles in het kader van "walking dinner 2008". Dit culinaire evenement werd georganiseerd door enthousiaste ouders van de brede school in Loenen aan de Vecht, om geld in te zamelen voor speeltoestellen voor de nieuwe school.
Deelnemers konden zich voor een bedrag inschrijven en liepen een route langs de Loenense restaurants waar ze verwend werden met hapjes en drankjes.
Ruim 250 deelnemers schreven zich in. De muziekvereniging werd uitgenodigd om in al die etablissementen een optreden te verzorgen. Dit hebben ze met veel succes gedaan. Er werd nieuw feestrepertoire gespeeld en dit sloeg enorm aan. De aansprekende muziek werd zeer enthousiast ontvangen.
In ieder restaurant kregen de muzikanten een drankje aangeboden door de tevreden restaurateurs. Kortom een feest om aan deel te nemen. Het opluisteren van dit bijzondere evenement heeft muziekvereniging De Vecht veel positieve publiciteit opgeleverd.
Na een spetterend einde op het kerkplein togen de tevreden bezoekers en muzikanten weer naar huis.
Er werd meer dan € 6000,- opgehaald.Nieuwjaarsconcert 2008

Zaterdagavond 12 januari was het Nieuwjaarsconcert van muziekvereniging De Vecht. Gekleed in chic zwart brachten de muzikanten Italiaanse stukken ten gehore. De Grote Kerk was goed gevuld met publiek, dat zichtbaar van de klassieke stukken genoot. Dit is ook de regionale pers niet ontgaan: zowel in de Gooi- en Eemlander als in de VAR verschenen positieve recensies!
Printerversie