WelkomArchief nieuws2009

Gezamenlijk Kerstconcert

Dinsdagavond 22 december verzorgde De Vecht een gedeelte van een gezamenlijk Kerstconcert van verschillende koren en de twee muziekverenigingen uit Loenen en Vreeland. De Vecht bracht geen typische Kerstmuziek, maar onderscheidde zich met sfeervolle wintermuziek uit Scandinavië.Poppenkastconcert

Muziekvereniging ‘De Vecht’ geeft knallend poppenkastconcert.
Op zondagmiddag 1 november bezocht Jan Klaassen en consorten ons dorp.

Samen met de muziekvereniging speelde hij in de gymzaal een heerlijke voorstelling voor jong en oud. De levende poppenkast werd twee keer voor ruim 350 bezoekers opgevoerd. De poppenrollen werden vertolkt door levende acteurs. Jan Klaassen werd gespeeld door Jan Corstjens, bekend van de ‘gele tasjes’ reclame. De rol van J. Hova werd gespeeld door Erik Kuperus bekend van ‘Mier’. Erik en Jan schreven het script voor deze voorstelling. Katrijn werd vertolkt door Francoise Kooijmans. Als verrassing was er een gastrol weggelegd voor onze eigen juf Monique.

Zij was de presentatrice van de zangwedstrijd waar Katrijn aan deelnam. Het harmonieorkest ‘De Vecht’ onder leiding van Gerhart Drijvers speelde heerlijke swingende muziek. De professionaliteit spatte van deze voorstelling af. Er zijn dan ook voorzichtige plannen om de voorstelling nog een aantal keer in theaters in de omgeving te spelen.

Het publiek kon terug kijken op een heerlijke voorstelling voor kinderen en hun ouders.Open Podium Vreeland, 13 september

Opening muziektent 13 september 2009

Op zondagmiddag 13 september heeft Burgemeester Boekhoven de gerestaureerde muziektent geopend. In zijn toespraak memoreerde de burgemeester aan het belang van deze zeer mooi opgeknapte muziekkoepel. Hij sprak dan ook de wens uit dat het podium in de armen van de bevolking wordt gesloten om er activiteiten te organiseren die ons als gemeenschap bindt. Daarnaast overhandigde hij de bouwtekening van de muziektent aan voorzitter Bert van Wijk van Muziekvereniging ‘De Vecht’ Na dit officiële openingsritueel barstte het open podium los. Het opleidingsorkest trad als eerste op gevolgd door zangeres Marlou onder gitaar begeleiding van haar vader Rien, wonende in Vreeland. Daarnaast was het de beurt aan koperensemble ‘Goedkoper’ gevolgd door muzikaal duo Wendela Sandberg op saxofoon en Margriet Veldhuisen op dwarsfluit. ‘De Vechtband’ van de muziekvereniging zorgde daarna voor een feestelijke stemming. De middag werd spetterend afgesloten door coverband ‘Profile’. Ondanks het wisselvallige weer werd het een gezellig evenement.

Geslaagde voorspeelavond jeugd muziekvereniging De

Zaterdag 20 juni hield muziekvereniging De Vecht uit Vreeland een voorspeelavond voor al haar leerlingen. Dit concert was tevens het feestelijke einde van een muzikaal seizoen voor de jeugd. In een zeer goed gevulde zaal in het dorpshuis in Vreeland lieten de jonge muzikanten aan hun trotse ouders en fans horen wat ze het afgelopen jaar allemaal geleerd hadden. Allereerst was het de beurt aan het opleidingsorkest. Dit orkest voor beginnende muzikanten is vorig jaar vernieuwd opgericht. In september 2008 startte een nieuwe groep leerling-muzikanten in dit orkest. Het orkest heeft als doel om de muziekleerlingen de lol van samenspel te laten ervaren. En die lol was zaterdag goed te horen. Onder leiding van hun enthousiaste dirigent Simon Westveen speelden ze diverse leuke muziekstukken. Het publiek reageerde blij verrast met een groot applaus. Na het opleidingsorkest was het de beurt aan de koper- en klarinetleerlingen. Kinderen van verschillende leeftijd gaven een optreden ten beste.

Daarna kwam de jongste groep leerlingen aan bod, de blokfluitleerlingen. Een optreden waar een groot deel van het publiek zich op verheugd had. Onder de bezielende leiding van hun docent, Hugo De Graaff, speelden deze leerlingen voor het eerst voor publiek. Er volgde dan ook een luid applaus op dit leuke verhalende programma. De trots van deze jonge muzikanten en ouders was dan ook af te lezen van de vele glimlachende gezichten. De dwarsfluit leerlingen, onder leiding van Giulietta Westveen vervolgden het programma met mooi samenspel. Als afsluiting gaf het opleidingsorkest nog een muzikale toegift.

Na het concert konden ouders informatie inwinnen over muzieklessen in het nieuwe seizoen. In september starten alle lessen en repetities weer op. Eerst is het voor deze gemotiveerde muzikanten tijd om eens lekker van de zomer te genieten.

Tevreden gingen alle aanwezigen naar huis. Deze avond bewees maar weer eens dat er veel jong muziektalent in Vreeland aanstormend is.Back to the fifties!

Muziekvereniging De Vecht presenteert zich aan Nigtevecht

Op 11 april j.l. gaf de muziekvereniging een concert in Nigtevecht.
De titel van het concert luidde "back to the fifties"
Het grote orkest speelde allemaal memorabele muziek uit de jaren 50 en 60.
Ook het opleidingsorkest presenteerde zich.
Het werd een gezellige avond vol heerlijke muziek.Nieuwjaarsconcert

Zelfs maestro dirigent Gerhart Drijvers, die zijn orkest vol overgave leidde, had zijn lakschoenen aangetrokken om het Nieuwjaarsconcert 2009 van De Vecht een glamoureuze uitstraling te geven. De circa 130 fans, die afgelopen zaterdag 10 januari in de Vreelandse Sint Nicolaaskerk aanwezig waren, werden met champagne verwelkomd. Na een onderlinge toost op het nieuwe jaar ging het Franse Galaconcert van start. De muzikanten zetten met hun stijlvolle kleding en de start met de muzikale vertolking van ‘Faust Ballet’ de sfeer van een bijzondere avond. Men speelde Judex van Gounod, Cantique van Fauré en Versailles van Lancen en de toehoorders genoten. Het orkest stond in de spotlights en de rest van de kerk werd door het schijnsel van de kaarsen in de prachtige glanzende armaturen verlicht. Dat zorgde er mede voor dat ook modernere werken als ‘Non, non rien a changé’ bekend van Les Poppy’s, ‘Les Lacs du Connemara’ van de Franse zanger Michel Sardou en ‘La Montagne’ van de zanger Jean Ferrat, voor deze avond bewerkt tot een melodieus arrangement voor het harmonieorkest, zeer speciaal klonken. Ook met een blauw en rood schijnsel op de muren, werd de Franse sfeer van het concert geaccentueerd. Verrassend was ook het vlammende solo-gastoptreden van oud-dirigent Arno Schipdam, solotrombonist van het residentieorkest, die deze avond in Vreeland in ‘Morceau symphonique’ schitterde. Dat grote fans soms iets extra’s doen, mocht blijken uit het feit dat de families Hendrickx en Veldhuisen beide een van de werken sponsorden. Na acht decennia reikt ‘De Vecht’ met dirigent Drijvers fanatiek naar een hoger muzikaal niveau. Het werd een formidabel nieuwjaarsconcert!
Printerversie