WelkomIn de pers

Vechtstroom 23 maart 2016

Zaterdag 19 maart 2016 gaf de Vecht een spetterend concert.

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel uit de VAR.All About Shakespeare

Zaterdag 22 maart 2014 gaf de Vecht een spetterend concert.

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel uit de VAR.VAR 16 maart 2014

Het opleidingsorkest gaf samen met het kinder Metropole orkest een spetterende openbare les/concert in CSV Ridderhof in Vreeland

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel.Poppenkast concert 1 dec 2013

Klik hier [326 KB] voor het artikel uit de VAR met foto's

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikelKinder Metropole Orkest 30 nov 2013

Een aantal van onze jeugdleden hebben mee gespeeld in het Kinder Metropole Orkest.

Klik hier [244 KB] voor het artikel uit de VAR met foto's

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel.90-jarig bestaan de Vecht

Het artikel uit AD Utrechts Nieuwsblad van 24 januari 2013.

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel.Spaans Gala Concert 28 januari 2012

Klik hier [597 KB] voor het artikel met foto's uit de VAR.Kinderconcert 6 nov 2011

Klik hier [317 KB] voor het artikel met foto's uit de VAR.VAR, 30 juni 2011

Brugconcert valt in 't water, 25 juni 2011

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel.VAR, 10 febr 2011

Nieuwjaarsconcert Op de Balkan, 29 januari 2011

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel.VAR, 11 november 2010

Kinderconcert Roodkapje 7 november 2010

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel.Sfeervol brugconcert in Vreeland

VREELAND - Ondanks de voorspelde regen- en onweerbuien hield Muziekvereniging De Vecht het droog tijdens de zevende editie van het Brugconcert in Vreeland.

Samen met Harmonie Arti (Alphen a/d Rijn) bracht De Vecht onder leiding van Gerhart Drijvers een programma van Nederlandse bodem. Het publiek kon genieten van nummers van Bløf, De Dijk, Doe Maar, Boudewijn de Groot en Paul de Leeuw.

Bron: Gooi en EemlanderVechtkronkels, september 2008

Muziekvereniging De Vecht op Castle VIP Fair
Vreeland - Na het spectaculaire Brugconcert in Vreeland en het Raadhuispleinconcert in Alphen a/d Rijn was De Vecht afgelopen zondag in Nederhorst den Berg. Op uitnodiging van de organisatie van de Castle VIP Fair verzorgde het harmonieorkest van De Vecht daar een bijzonder concert. Gezeten op de trappen van kasteel “De Nederhorst” bracht het orkest onder leiding van Gerhart Drijvers een gezellig en voor iedereen herkenbaar programma. In de zonovergoten tuinen van het kasteel klonken onder meer de klanken van Andrew Lloyd Webber, Supertramp, The Beatles, Joe Cocker en Robbie Williams.
Het volgende spectaculaire evenement staat al weer voor de deur. Op zondag 26 oktober geeft De Vecht maar liefst 2 kinderconcerten, om 14:00 uur in Vreeland en om 17:00 uur in Nigtevecht. Thema is dit jaar Sing A Long. De Vecht zal onder andere meezinghits van Jan Smit en Kinderen voor Kinderen ten gehore brengen. Kaarten zijn te reserveren op: reserveren@muziekverenigingdevecht.nl.
Lijkt het je leuk om mee te spelen bij zulke bijzondere en leuke concerten, aarzel dan niet en kom op maandagavond om 20.00 uur naar het Dorpshuis in Vreeland om te kijken of zelfs al mee te spelen. Meer informatie over het meespelen en de aankomende Kinderconcerten is te vinden op de site van De Vecht: www.muziekverenigingdevecht.nl.

bron: www.vechtkronkels.nlGooi- en Eemlander, 14 januari 2008

Klik hiernaast op de afbeelding voor een groter formaat van het artikel.VAR, 17 januari 2008

Bellissimo ‘De Vecht’ in concerto Italiano

Vreeland - Met als aperitief champagne, de programmaboekjes en verlichting in de Italiaanse tricolori groen, wit en rood en een entree van werken uit Nabucco en La Traviata, opera’s van Giuseppe Verdi werd afgelopen zaterdag 12 januari de toon gezet van een bijzondere klassieke avond met de Vreelandse harmonie ‘De Vecht’. Met ‘Il concerto di nuovo anno’ werd het jubileumjaar, De Vecht bestaat 85 jaar, op een bijzondere manier geopend. Het publiek droomde even weg tijdens een vertolking van het meeslepende ‘Adagio van Albinoni’, om volgens weer op het puntje van de stoel te zitten bij de uitvoering van een suite uit ‘Romeo & Juliet’, waarbij de afzonderlijke instrumenten hun karakter toonden. Voor de pauze werd afgesloten met ‘Canzoni d’Italia’, mondaine Italiaanse songs, die voor herkenning zorgden. Op zo’n moment valt een cappuccino of espresso niet te versmaden en de koffie en thee met heerlijke torta Italiana in de vorm van roomsoesjes, werd dan ook op een uitstekend moment binnengebracht in de koffiecorner van de Grote kerk Vreeland, alwaar het muzikale spektakel werd gehouden.

Feestelijk uitgedost en complimenten
De leden van De Vecht hadden zich voor het stijlvolle feestje prachtig in feestelijke zwarte kleding uitgedost. Al tijdens de pauze klonken er complimenten over de keuze van het repertoire. De leden verwezen naar dirigent Gerhart Drijvers, die met het harmonieorkest een geheel nieuwe weg is ingeslagen. Na het sprookjesconcert van afgelopen najaar bleek ook deze klassiek getinte avond zeer in de smaak te vallen. Na de pauze stortten de muzikanten en dirigent zich op het pittige ‘Preludio Sinfonico’ van Giacomo Puccini. Alle registers van de Vecht gingen open om de prachtige melodieën op te bouwen. Eerst klein en vervolgens met verheven pracht, klonk het ‘Vivo per lei’. Indrukwekkend was ook de compilatie van bekende filmmuziek van Ennio Morricone. Uitsmijter van de avond werd ‘Con te partiro’, waarmee Andrea Bocelli, die het later tevens als ‘Time to Say Goodbye’ zong, hoge ogen heeft gegooid. Ook de vertolking van De Vecht was niet onverdienstelijk en leidde mede tot een staande ovatie voor dirigent en muzikanten. Door de liefhebbers wordt al uitgekeken naar 12 april, als de muzikanten van De Vecht een concert met het thema ‘Lente’ houden. Ook 28 juni kan reeds genoteerd worden, want dan wordt een traditie voortgezet en kan het publiek weer vanaf de oever van de Vecht van de muzikanten en hun repertoire genieten.

Bron: www.varnieuwsblad.nl

VAR, 17 januari 2008

85 jaar muzikale charmes van De Vecht

Vreeland - Veel dorpen in de regio hebben een fanfare - of harmonieorkest, waarin vooral ook veel dorpsgenoten hun muzikale kwaliteiten bundelen. Muziekvereniging ‘De Vecht’ uit Vreeland bestaat in 2008 al 85 jaar. Reden genoeg om afgelopen zaterdag 12 januari het jaar te starten met een mooi nieuwjaarsconcert in Italiaanse stijl. De Vreelandse Sint Nicolaaskerk met goede akoestiek vormde hiervoor een stijlvol decor. Verrassend was ook het repertoire. In het verleden koos de vereniging voor de uitvoering van populaire werken en ditmaal klonk een vertolking van klassieke muziek. Dirigent Gerhart Drijvers en de muzikanten mochten volop complimenten voor het genre en de uitvoering in ontvangst nemen. In de afgelopen maanden toonde ‘De Vecht’ met o.a. de intocht van de Sint, een sprookjesconcert en nu met ‘Il concerto di nuovo anno’ haar veelzijdigheid. In haar jubileumjaar laat ‘De Vecht’ zeker nog vaker van zich horen.

Bron: www.varnieuwsblad.nl

VAR, 8 november 2007

Feeëriek sfeertje in Vreeland
Vreeland - In de Vreelandse gymnastiekzaal heerste op zondag 4 november een zeer feeëriek sfeertje. Rondom kon men op banken en stoelen zitten maar vooral ook de plaatsjes op de kleden en kussens midden in de zaal waren gewild. Ouderen én kinderen werden getrakteerd op een bijzondere voorstelling, waarvoor de zaal was verduisterd en de gekleurde lichtjes zorgden voor een sprookjesachtige sfeer. Sprookjes was ook het eerste thema van dit uurtje ‘kinderconcert’. Harry Potter and the Philosopher’s Stone, De Notenkrakerswing, De Bremer stadsmuzikanten, Raponsje en Sneeuwwitje stonden deze middag op het programma.
Drie muzikale verhalen werden ondersteund door professionele vertellers zoals de zoetgevooisde Iris v.d. Made, stemmenvirtuoos Arnold Gelderman en meester-verteller Frits Overbeek. Samen met de muzikanten van de harmonie brachten ze o.l.v. hun dirigent Gerhart Drijvers de sprookjesfiguren tot leven. Na de concerten op de Vecht en een concert met lichtshow heeft ‘De Vecht’ zijn fans wederom verrast. Met de introductie van het kinderconcert is in het Vechtdorp een nieuwe dimensie voor een bijzondere, fantasie prikkelende zondagmiddag gelanceerd. Op 12 januari geeft De Vecht in de Grote Kerk een nieuwjaarsconcert en velen kijken al uit naar een volgende zondagmiddag ‘kinderconcert’.

Bron: www.varnieuwsblad.nl

VAR, 5 juli 2007

Zomer in Vreeland
Vreeland - Op pontons bij de Van Leerbrug in Vreeland speelden afgelopen zaterdagavond muzikanten van ‘De Vecht’ uit Vreeland en ‘Arti’ uit Alphen aan de Rijn onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers een licht en populair programma. Ook enkele vocalisten vermaakten het publiek, dat staand en zittend op de graswal van Duinkerken en in de overtuinen aan de Voorstraat, zichtbaar genoot van het luister- en schouwspel.

Muzikaal spektakel op De Vecht
Vreeland – Vlak voor 20.00 uur verschenen afgelopen zaterdag 30 juni mensen met kleden en stoeltjes aan de oever van de Vecht te Vreeland. Ze zochten een plekje op de kade om zo goed zicht te hebben op de pontons, alwaar o.l.v. dirigent Gerhart Drijvers muzikanten van ‘De Vecht’ uit Vreeland en ‘Arti’ uit Alphen aan de Rijn een optreden verzorgden. Ook traden vocalisten op, die ervoor zorgden dat o.a. de klanken van ‘De Zee’ van Trijntje Oosterhuis en ‘Dromen zijn bedrog’ van Marco Borsato door het luchtruim schalden. Aan het begin van de avond vielen er enkele regendruppels, maar gelukkig bleef het verder droog. Het publiek genoot van de vertolking van nummers van Ramses Shaffy, Jennifer Lopez, Queen, Kool en the Gang. De muzikanten en vocalisten zorgden er voor dat ook het vijfde concert bij de Van Leerbrug weer een avondje muzikaal genieten werd.

Bron: www.varnieuwsblad.nl


Printerversie